Pressmeddelande: Open Air Group lanserar Natlink – Nordens största jaktteknikföretag

Share This Post

Open Air Group slår samman sin teknikverksamhet – jaktteknikspecialisterna WeHunt, Tracker och Burrel går samman under det nya varumärket Natlink.

Open Air Group gör en sammanslagning av företagen inom deras teknikdivision och lanserar Natlink – ett nytt företag som förenar jaktteknikspecialisterna WeHunt, Tracker och Burrel. Med detta steg blir Natlink det största jaktteknikföretaget i Norden med över 740 000 registrerade användare och över €20M i omsättning. Dessutom lägger Natlink grunden för en förbättrad kundupplevelse för den nordiska och för det europeiska jaktsamhället.

Jaktplattformen WeHunt, Hund GPS-specialisten Tracker och åtelkameraexperten Burell är de varumärken som utgjort Open Air Groups Teknikdivision och som nu går samman under företagsnamnet Natlink. Med Natlink skapas ett av de största jaktteknikföretagen i Europa med 747 000 kombinerade registrerade användare, en nordisk användartillväxt på 18 % och 23 % för alla marknader under 2023.

– Vi har strategiskt byggt upp vår kompetens inom jaktteknik under de senaste åren, där varje företag i vår grupp är ledande inom sitt respektive område. Vi ser nu en betydande fördel i att samla dessa företag och deras expertis under ett tak, vilket gör det möjligt för oss att rikta ännu mer uppmärksamhet mot innovation och utveckling av högkvalitativa lösningar för jaktsamhället. Denna sammanslagning gör oss redo att ytterligare förbättra både jakt- och friluftsupplevelser för alla användare, säger Camilo Sjödin, VD, Open Air Group.

Med Natlink siktar Open Air Group på att bygga en plattform för att bättre tillhandahålla den europeiska jaktsamhället med toppmodern teknik för alla anslutna jakt- och outdooräventyr. Med tiden kommer Trackers enheter och GPS-programvara, samt Burrels åtelkameror att integreras fullt ut i WeHunt-plattformen.

– Natlinks vision att förena jaktcommunityn och outdoorcommunityn genom vår teknik. Men givetvis sträcker sig vårt engagemang bortom bara tekniken och handlar om att verkligen fördjupa kontakten med naturen. Vi vill att våra produkter och tjänster ska vara oumbärliga allierade, som höjer din outdoorupplevelse generellt och din jaktsupplevelse specifikt, så att den inte bara är smidig, minnesvärd och säker, utan extraordinär, säger Carl von Eckermann, VD, Natlink.

I den nya Natlink-miljön kommer innovation och utveckling att dra nytta av de samlade resurserna och expertisen från de tre tidigare organisationerna för att skapa förbättringar inom jaktsamhället. Tracker, WeHunt och Burrell kommer att fortsätta vara varumärkesnamnen för respektive produktkategori, vilket säkerställer en enhetlig och sömlös upplevelse för Natlinks användare och kunder utan några förändringar i tillgänglighet eller funktionalitet.

Natlink:
• Nytt moderbolag för Tracker Oy, WeHunt Nordic AB och Burrel Trail Cameras.
• Kombinerad försäljning på mer än EUR 20M
• 747.000 registrerade användare
• 18 % kombinerad användartillväxt Norden 2023
• 23 % kombinerad användartillväxt Norden och Europa 2023

Om Open Air Group
Open Air Group är en företagsgrupp med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Den består av varumärkena Chevalier, Alaska 1795, Valio, Garphyttan och Aclima, jaktteknikföretaget Natlink och e-handelsföretagen Widforss.se, Widforss.no, Retkitukku.fi och Koiravaruste.fi. Målet är att bli den nordiska marknadsledaren inom utveckling och försäljning av produkter för jakt, hundar och friluftsliv.

Om Natlink:
Etablerad år 2024 som en teknikavdelning inom Open Air Group, står Natlink i spetsen för jaktteknikbranschen. Genom att samla de väletablerade varumärkena WeHunt, Tracker och Burrel åtelkameror, sammanför Natlink innovation med sitt löfte om att betjäna jägare och friluftsentusiaster. Med fokus på att förbättra jaktupplevelsen genom avancerad teknik, leder Natlink vägen i att leverera högkvalitativa produkter för ett enat jakt- och outdoorcommunity.

WeHunt
WeHunt-appen är den mest nedladdade iPhone- och Android-appen för jägare i Norden. Wehunt erbjuder en omfattande digital plattform för enklare administration, hantering och ökad säkerhet före, under och efter jakten.

Tracker
Tracker grundades 1977 i Finland och erbjuder specialiserade GPS-hundspårare och kommunikationssystem för jägare och friluftsmän.

Burrel
Burrel är kända för sina högkvalitativa spårkameror och tillverkar traditionella, såväl som moderna och avancerade spårkameror.

More To Explore