Natlink presenterar Trackers senaste innovation inom hundpejlar – Luna, utformad för att hunden ska älska att bära den.

Share This Post

Luna är något helt nytt på marknaden. Framtagen med hunden i fokus har den en ny innovativ form, lätt vikt på 120 gram, inbyggd antenn och en låg profil så att hunden knappt märker av den. Dessutom ger den nya formen bättre signalstyrka genom att inte hamna i fel position. Med en stöttålig, robust konstruktion och ny avancerad teknik uppfyller den alla krav du som jägare har på en hundpejl.

Det är hundpejlen både du och din hund kommer att älska i många år framöver.
Under framtagandet av hundpejlen har Tracker på ett helt nytt sätt satt hunden i fokus och ytterligare utvecklat passform, storlek och vikt för att den ska ha så liten påverkan på hunden som möjligt. Vid hög aktivitet är det viktigt att tekniken inte blir ett störningsmoment – den ska bara finnas där utan att hunden märker av den.

Luna har därför en unik och innovativ design med en förbättrad passform som sitter bättre på hunden. Detta för att enheten inte ska vara ett hinder för hunden och dessutom säkerställa bästa möjliga GPS-mottagning genom att inte hamna i fel position på hundens hals.

Luna har utformats för att vara ergonomisk för både små och stora hundar. Med sin lätta vikt på endast 120 gram, låga profil och inbyggda antenn kommer hunden knappt att märka av den.

– Vi vet att jägare bryr sig enormt mycket om sina hundar och letar ständigt efter nya sätt att göra det bättre för hunden. Därför ser vi att Luna, med sin hundvänliga design, har en viktig plats att fylla på marknaden. Dessutom vet vi att du som hundförare kommer att uppskatta att den har upp till 100 timmars batteritid, en robust konstruktion och revolutionerande teknik för bästa möjliga mottagning, säger Vesa Tornberg Produktchef på Tracker.

Robust och tålig konstruktion för att hålla i väder och vind
Hundpejlens 3 mm tjocka skal gör den stötsäker och tålig. Den är tillverkad av Grilamid TR® 90, ett specialplastmaterial som är UV-skyddat och ger enastående motståndskraft mot påfrestningar för att minimera risken för sprickor eller slitage. Denna förnybara råvara med hög biohalt, med utmärkta egenskaper, möjliggör ett bevisat bidrag till att minska miljöpåverkan

Enheten är vattentät och har testats på ett djup av 1 meter i 1 timme. Varje enhet genomgår också ett lufttryckstest för att garantera att den är väderbeständig. Dessutom har den nya designen en vattentät magnetisk laddningskontakt och strömbrytare samt genomskinliga lampor som ytterligare minimerar svaga punkter i enheten.

Luna är byggd för att hålla i alla de olika väder och utmaningar du och din hund ger er ut på.

Avancerad teknik med bättre spårning och längre batteritid
Spårningstekniken bakom enheten är banbrytande. Med användning av 4G IoT-nätverk, som nyttjar samma mobilmaster som vanliga 4G-nätverk, är enheten i stort sett användbar över hela Europa. Genom att utnyttja ett multi-satellitsystem för positionering med AGPS kan enheten tillförlitligt och exakt fastställa positionen genom att använda upp till 40 satelliter samtidigt.

All data om hundens aktivitet och position skickas till en server med hjälp av 4G-teknik var tredje sekund. Den mer energisnåla 4G IoT-teknologin används för att öka batteritiden och ge mer pålitlig prestanda.

Även under ogynnsamma nätverksförhållanden kan datatransmissionen fortsätta att skicka positioner. Servern skickar kontinuerligt realtidsinformation om hundens aktivitet till de som följer den. Denna information, inklusive historiken, är tillgänglig för användarna direkt från deras mobiltelefoner.

Fungerar med både WeHunt och Tracker app.

– Vi lanserade vår nya hundpejl på årets stora mässa, Swedish Game Fair. Detta är ett utmärkt tillfälle för oss att få en uppfattning om marknadens reaktion, och responsen har varit otroligt positiv. Det är tydligt att Luna är en efterlängtad produkt som möter ett behov hos både jägare och hundägare, säger Johan Hedenbro, Försäljningschef på Natlink.

More To Explore